VÍZKÉMIA AKKREDITÁLT LABOR
linkek
Tartalomhoz ugrás
KÖRNYEZETKÍMÉLŐ ivóvíz tisztító szaktanácsadással

A vezetékes csapvízben lévő egészségkárosító és/vagy kellemetlen ízt okozó szennyezők többsége a csövekből, szerelvényekből oldódik ki és/vagy a szükségszerű fertőtlenítés mellékterméke.
A vízórát követő szennyeződések eltávolítása a fogyasztó felelőssége, ez legegyszerűbben megfelelő POU (fogyasztóhelyi) ivóvíz tisztítókkal érhető el.

Magyarországon egy víztisztító forgalmazási engedélyének megléte önmagában semmit sem garantál a tisztított víz minőségére vonatkozóan. Az alapjául szolgáló NNK szakvélemény kiadását  csupán "közegészségügyi" paraméterekre vonatkozó vizsgálat előzi meg, így a kémiai szempontból megfelelő víztisztító kiválasztása a fogyasztó felelőssége (a forgalmazó iránymutatásai, tájékoztatása alapján).

A sokféle termék között nem könnyű az eligazodás (a legtöbb esetben a kereskedő sincsen tisztában terméke vízminőségre gyakorolt hatásával) és -mérési tapasztalataink alapján- a fogyasztók az esetek többségében olyan víztisztítót választanak, ami nem javít érdemben a víz kémiai minőségén (még akkor sem, ha a víz íze jobb).

Víztisztító választás előtt a legfontosabb információ a csapvíz kémiai tulajdonságainak és potenciális szennyezőinek ismerete, nehogy az alkalmazott víztisztító többet ártson, mint amennyit használ.

A kívánt szennyező eltávolítására alkalmas víztisztítóval biztosítható az, hogy a szűrt víz ne tartalmazzon egészségre káros szennyezőket, de a hasznos ásványi anyagokat a szűrési folyamat ne távolítsa el. Fontos, hogy a káros anyagok eltávolítására vonatkozóan a hatékonyság 100%-ot közelítő legyen a szűrőbetét teljes ajánlott élettartama alatt.
A legsúlyosabban egészségkárosító ólomszennyezés eltávolítására a legtöbb forgalomban lévő háztartási víztisztító nem alkalmas, ezért ólomszennyezésre az NNK külön tanúsítási eljárás keretében vizsgálta a víztisztító kisberendezéseket.

Laboratóriumi vizsgálataink és az NNK szakvéleménye alapján is bizalommal ajánlom a Doulton Ultracarb víztisztítókat, melyek szűrőbetétje innovatív módon több szűrőlépcsőt (funkciót) valósít meg egy szűrőtesten belül.

A Doultonvíztisztítókba a csapvíz tulajdonságainak megfelelően választható az integrált, többfunkciós kerámia szűrőbetétek közül a legmegfelelőbb.
A csere szűrőbetét természetes anyagok felhasználásával készült, a külső burkolat kerámia, így a 6 havonta cserélendő szűrőbetét sem terheli műanyag szennyezéssel a környezetet.

Laboratóriumunkban és háztartásunkban is valós használati körülmények között, több életcikluson keresztül vizsgáltuk az ultracarb szűrőbetétet. Az eredmények kiválóak, mind az érzékszervi tulajdonságok javulása, mind az egészségre káros szennyezők eltávolítása szempontjából.


Azari Katalin
vegyészmérnök

hivatkozások:


tájékoztató oldal a megoldási lehetőségekről
Miben tudunk mi segíteni?

Korrekt, használható eredményt adó vízvizsgálattal, és amennyiben szükséges: megfelelő víztisztítási lehetőség ajánlásával.

Ahhoz, hogy eldönthető legyen, milyen víztechnológiák jöhetnek szóba az adott csapvíz érzékszervi és kémiai tulajdonságainak javítására,  a fogyasztóhelyi  vízminőség ismerete a kiindulási alap.
Felkészültünk arra, hogy pár kérdést követően tanácsot adjunk: szükséges-e vízvizsgálat vagy rendelkezésre áll elegendő információ az adatbázisunkban ahhoz, hogy biztonságos víztisztítási megoldást ajánljunk.

A szükséges paraméterek vizsgálatát követően segítünk az optimális megoldást megtalálni.

GYIK-víztisztító_vásárlás_ előtt
érdeklődés
vizsgálat
Aquachallenge ólom vizsgálat olomvizsgalat vizvizsgalat vízvizsgálat ólomeltavolitas ólomeltávolítás víztisztító viztisztito csapvíz vízszűrő vizszuro

víztisztítás


gyorslinkek


kezdőlap

Vissza a tartalomhoz